ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΙΑΣ ΙΝΔΙΑΣ 15 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΤΙΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

15 ΗΜΕΡΕΣ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Μπανγκαλόρ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπανγκαλόρ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2η: Μπανγκαλόρ – Χασάν
Άφιξη τα ξημερώματα στο Μπανγκαλόρ, την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη πόλη της Ινδίας, λόγω της βιομηχανίας ηλεκτρονικών υπολογιστών. Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Καρνατάκα, που οριοθετεί τον Ινδοαρειανό Βορρά από τον Δραβικό Νότο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για σύντομη διανυκτέρευση. Μετά το πρωινό ακολουθεί σύντομη περιήγηση, κατά την οποία θα επισκεφθούμε τους Βοτανικούς Κήπους, που είναι οι πλουσιότεροι σε είδη χλωρίδας στην νότια Ασία, και το παλάτι του Τίπου Σουλτάν. Το μεσημέρι αναχώρηση οδικά για το Χασάν, με στάση κατά τη διαδρομή στη Σραβαναμπελαγκόλα, για να θαυμάσουμε το άγαλμα του Θεού Γκοματεσβάρα.

Ημέρα 3η: Χασάν – Χαλεμπίτ – Μπελούρ – Μαϊσόρ
Πρωινή επίσκεψη στους ναούς του Χαλεμπίτ και Μπελούρ (Χοισαλεσμάρα στο Χαλεμπίτ και Τσανεκεσχάβα στο Μπελούρ,) που χτίστηκαν από τη δυναστεία Χοϊσάλα τον 12ο αιώνα, οι οποίοι αν και μικροί σε μέγεθος έχουν εκπληκτικά γλυπτά. Κάθε εκατοστό της εξωτερικής και εσωτερικής επιφάνειας είναι σκαλισμένο με μια ατέλειωτη ποικιλία από θεότητες, μυθικά ζώα και πουλιά. Τα εξωτερικά διαζώματα είναι από τα ωραιότερα που υπάρχουν και απεικονίζουν χήνες, λουλούδια, ελέφαντες, σκηνές από κυνήγι, πόλεμο και χορό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση οδικώς για Μυσόρη (Μαϊσόρ) που είναι γνωστή για τα μεταξωτά της, το σανταλόξυλο και τα χειροποίητα αρωματικά ξυλάκια.

Ημέρα 4η: Μαϊσόρ
Πρωινή ξενάγηση στη Μαϊσόρ, όπου θα επισκεφθούμε το παλάτι του Μαχαραγιά που χτίστηκε περίπου το 1911-1912. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό παλάτι, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί δυτικά, ισλαμικά, ινδουιστικά και τζαινιστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, με καμάρες, τρούλους, πυργίσκους, κιονοστοιχίες και γλυπτά. Στη συνέχεια θα δούμε την Πινακοθήκη, το ναό Τσαμουντεσβάρ και θα έχουμε πανοραμική θέα της Μαϊσόρ από την κορυφή του λόφου. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Σριρανγκαπάτναμ, που είναι ένα νησί σε σχήμα αυγού στον ποταμό Cauvery, στην περιοχή του Mandya. Το σύνολο της πόλης περιβάλλεται από τον ποταμό Cauvery και δίνει την όψη νησιού. Η πόλη έχει ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική σημασία. Η ιστορία λέει ότι ο Λόρδος Βούδας επισκέφθηκε και παρέμεινε σε ένα από τα νησιά που βρίσκονται κοντά Σριρανγκαπάτναμ.

Ημέρα 5η: Μαϊσόρ – Μαντράς
Πρωινή επίσκεψη στο Σομναπούρ, σε απόσταση 33 χλμ, όπου θα επισκεφθούμε τον ναό Κεσάβα, που μαζί με τους ναούς του Χαλεμπίτ και Μπελούρ θεωρούνται οι καλύτεροι της δυναστείας Χοϊσάλα. Ο Κεσάβα, εξίσου περίτεχνα σκαλισμένος, περιστοιχίζεται από 64 κελιά, καθένα από τα οποία είχε ένα άγαλμα. Αργότερα μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου θα επιβιβαστούμε στο τρένο για το Μαντράς, που σήμερα ονομάζεται Τσενάι, και είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και φυσικά η Μητρόπολη της Νότιας Ινδίας. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 6η: Μαντράς – Μαχαμπαλιπουράμ
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Κυβερνητικό Μουσείο και το ναό Καπαλεσβάρ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο Θεό Σίβα. Συνεχίζουμε με το οχυρό του Αγίου Γεωργίου, την εκκλησία της Παρθένου, που είναι η πρώτη εκκλησία που κτίστηκε στην Ινδία το 1680, την εκκλησία του Αγίου Θωμά και το Εθνικό Μουσείο με την σπάνια συλλογή μπρούτζινων αγαλματιδίων της δυναστείας Τσόλα (9ος με 13ο αιώνα). Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την παραλιακή λεωφόρο μήκους 13 χλμ και θα κατευθυνθούμε οδικά προς την παράκτια πόλη του Μαχαμπαλιπουράμ, επισκεπτόμενοι καθοδόν την εντυπωσιακή πόλη Καντσιπουράμ, μια από τις 7 ιερές πόλεις της Ινδίας. Ήταν η πρωτεύουσα της δυναστείας Παλλάβα (6ος με 8ο αιώνα) και από τους χίλιους ναούς που έχτισαν σώζονται σήμερα μόνο εβδομήντα. Οι ναοί με τα γκοπουράμ (πύργοι της πύλης) είναι χαρακτηριστικοί όλης της Νότιας Ινδίας. Ο πιο διάσημος και χαρακτηριστικός είναι ο ναός Καϊλασανάθα που θα επισκεφθούμε. Το μέγεθος των ναών είναι τεράστιο και ο συγκεκριμένος ξεχωρίζει για τα καλοδιατηρημένα δείγματα της πρώιμης δραβικής αρχιτεκτονικής, χωρίς όμως να υστερούν και οι υπόλοιποι. Θα επισκεφτούμε ακόμη τεχνίτες που υφαίνουν μετάξι σε κοντινά χωριά. Άφιξη στο Μαχαμπαλιπουράμ αργά το απόγευμα.

Ημέρα 7η: Μαχαμπαλιμπουράμ – Ταντζόρ
Στη πρωινή μας ξενάγηση θα δούμε το μεγαλύτερο πέτρινο ανάγλυφο του κόσμου, τους 5 μονολιθικούς ναούς -5 ράτα – που είναι λαξεμένοι σε σχήμα παρέλασης αμαξών και τον παράκτιο ναό αφιερωμένο στον Σίνα και τον Βισνού με τους τρεις βωμούς τους διαβρωμένους από την επίδραση του γειτονικού ωκεανού. Αμέσως μετά, αναχώρηση οδικώς για την Ταντζόρ. Στην διαδρομή, εφόσον το επιτρέπει ο χρόνος, θα επισκεφθούμε την Ποντισερί που ήταν γαλλική αποικία μέχρι το 1954 και που ακόμα κανείς διακρίνει τα ίχνη της γαλλικής παρουσίας. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην Ταντζόρ, που ήταν η πρωτεύουσα της δυναστείας των Τσόλα (9ος με 13οςαιώνας) και κατά την διάρκεια της δυναστείας αυτής ο Δραβικός πολιτισμός έφτασε στο απόγειο του.

Ημέρα 8η: Ταντζόρ (Τιρουτσιράπαλι)
Στην πρωινή ξενάγηση στην Ταντζόρ θα επισκεφθούμε τον ναό Μπριχαντεσβάρα, το ωραιότερο έργο τέχνης δραβικής αρχιτεκτονικής, που είναι φυσικά προστατευόμενος από την Ουνέσκο. Θα επισκεφθούμε το Βιμάνα (ο πύργος πάνω από το ιερό) που στεγάζει το λίνγκαμ και έχει ύψος 63 μέτρα, με οροφή μονολιθικό γρανιτένιο τρούλο βάρους 81 τόνων, ο οποίος ήταν επίχρυσος, καθώς επίσης και το αρχαιολογικό μουσείο με τα μπρούτζινα αγαλματίδια του ινδουιστικού πανθέου. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Τρίτσι, όπως ονομάζουν οι ντόπιοι το Τιρουτσιράπαλι. Στην απογευματινή ξενάγηση στην πόλη θα επισκεφθούμε τον ναό Ραγκαναθασουάμι στο νησί Σριραγκάμ, ένας από τρεις ιερότερους ναούς του Βισνού, προστατευόμενος από την Ουνέσκο. Ο ναός αποτελεί το μεγαλύτερο ναϊκό συγκρότημα της Ινδίας καλύπτοντας έκταση 600 στρεμμάτων και περικλείεται από επτά τείχη κι έχει 21 γκοπουράμ. Τελειώνουμε με επίσκεψη στο οχυρό του Βράχου, μέσα στην πόλη, όπου θα ανέβουμε με τα πόδια τα 437 σκαλοπάτια του χωρίς παπούτσια! Στην κορφή ο ναός με τη πανοραμική θέα της πόλης θα μας ανταμείψει. Επιστροφή στη Ταντζόρ για διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η: Ταντζόρ – Μαντουράι
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Μαντουράι, όπου θα φθάσουμε το μεσημέρι. Το Μαντουράι υπήρξε έδρα της δυναστείας των Ναγιάκ (16ος ως 18ος αιώνας). Χρόνος ελεύθερος για να δούμε τους εορτασμούς στο ξενοδοχείο για την έλευση του καινούριου χρόνου.

Ημέρα 10η: Μαντουράι
Σήμερα θα ξεναγηθούμε στον πιο εντυπωσιακό ναό όλης την Ινδίας, το Μινακσί. Είναι εντυπωσιακός, όχι μόνο για την αρχιτεκτονική του με τα φανταστικά πολύχρωμα γλυπτά που καλύπτουν τα γκοπουράμ, αλλά και για το πολύβουο πλήθος των προσκυνητών που κατακλύζει τον ναό από την ανατολή ως την δύση του ήλιου. Εκτός από το Βαρανάσι πουθενά αλλού στην Ινδία ο Ινδουισμός δεν ανθεί τόσο πολύ. Επίσης, θα επισκεφθούμε το παλάτι και μουσείο της πόλης. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εντυπωσιακή τελετή του κλεισίματος της ημέρας, στον ιερό Ναό της πόλης που ακούει στο εξωτικό όνομα Μινακσί.

Ημέρα 11η: Μαντουράι – Περιγιάρ
Το πρωί, αναχώρηση για την περιοχή της λίμνης Περιγιάρ που βρίσκεται σε 1000 μέτρα υψόμετρο και απολαμβάνει ιδιαίτερα δροσερό κι ευχάριστο κλίμα σε σχέση με τις περιοχές που βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο. Το απόγευμα, βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίμνη που περιβάλλεται από εθνικό δρυμό με ελέφαντες, αντιλόπες, βίσωνες, μαϊμούδες και πολλά πουλιά.

Ημέρα 12η: Περιγιάρ – Αλεπέι
Μετά το πρωινό, θα συνεχίσουμε για το Αλεπέι, όπου το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε σε ειδικά πλοιάρια για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα σε μία μαγευτική κρουαζιέρα στα κανάλια της περιοχής, τα αποκαλούμενα backwaters της Κεράλα. Η υπέροχη εμπειρία θα ολοκληρωθεί με τη διανυκτέρευσή μας στα ειδικά αυτά διαμορφωμένα πλοία–ξενοδοχεία.

Ημέρα 13η: Αλεπέι – Κοτσίν
Μετά το πρωινό, θα συνεχίσουμε για το γνώριμο Κοτσίν, που αποτελεί τον τελευταίο σταθμό, σ’ αυτό το υπέροχο οδοιπορικό στο μαγικό κόσμο της Νότιας Ινδίας. Άφιξη κι εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με τη κουλτούρα του μαγικού αυτού κόσμου παρακολουθώντας παράσταση του φημισμένου χορού Κατακάλι.

Ημέρα 14η: Κοτσίν
Πρωινή ξενάγηση της όμορφης πόλης που υπήρξε παλιά πορτογαλική αποικία κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε την περιοχή του Κάστρου Κοτσίν όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, το μουσείο που στεγάζεται στο μέγαρο Νταρμπάρ, το Ολλανδικό παλάτι του πρώην Μαχαραγιά του Μαλαμπάρ με τις ωραιότερες τοιχογραφίες της Ινδίας, τα πολυφωτογραφημένα κινέζικα δίχτυα και την εβραϊκή συνοικία με την συναγωγή που βρίσκεται στο κέντρο της αγοράς των μπαχαρικών. Απόγευμα ελεύθερο για τα τελευταία σας ψώνια.

Ημέρα 15η: Κοτσίν – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Σήμερα νωρίς τα ξημερώματα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο απ’ όπου πετάμε για τη Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Qatar Airways
 • Διαμονή: 4*, 5* Ξενοδοχεία
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail